KASTAMONU / İNEBOLU - Prof. Dr. Fuat Sezgin Anadolu Lisesi

28/02/2024    40’+40’

Ziyaret  Edilen Kurumunun;

İlçesi                                          : İnebolu

Adı                                             : Meteoroloji İstasyon Müdürlüğü

Telefon                                       :03668114042

Kurum Yöneticisi                      :Yüksel KOYULMUŞ

28/02/2024 tarihinde 9/A ve 9/B sınıfları öğrencileri Coğrafya dersi öğretmeni Duygu CANKUR eşliğinde bilimsel gezi gerçekleştirmiştir. Öğrencilerimizin coğrafi gözlem becerilerini artırma amacı taşıyan gezimiz İnebolu Meteoroloji İstasyon Müdürlüğüne olmuştur. İstasyona ait materyalleri yerinde inceleyerek kurum müdürü ve mühendisler eşliğinde bilgi ve yorumlama becerilerine katkı sağlanmıştır.

Kas

28.11.2023 Salı günü YKS sınavına girecek olan 12. sınıf öğrencilerimize yönelik mesleki rehberlik kapsamında; öğrencilerimizin üniversite ve bölümleri tanıması, üniversite sınavına hazırlık sürecinde öğrencilerimizin motivasyonlarının arttırılması ve meslek seçimlerine katkı sağlaması amacıyla Ankara’daki belirli üniversitelere gezi düzenlenmiştir.

Okulumuz Rehberlik ve Psikolojik Danışman Öğretmeni Zeynep ERTÜRK’, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenleri Mesut ÇATALTEPE ve Melike İmran ÇELİK’in  rehberliğinde gerçekleşen gezi, Bilkent Üniversitesi Gezisi ile başladı. Öğrencilerimiz  Tıp Fakültesi, Mühendislik Fakültesi ,Mimarlık Fakültesi Fen Fakültesi, Hukuk Fakültesini gezerek tanırım birimi tarafından bilgilendirici seminer verildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Sosyal ve Kültürel içerikli Din Hizmetleri Daire başkanlığı Gençlik Koordinatörlüğü tarafından ikram edilen öğle yemeğinin ardından gezimiz Anıtkabir ziyaretiyle devam etti. Anıtkabirde  Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi gezilerek, nöbetçi askerlerin nöbet değişim töreni izlendi.

Ardından Hacettepe Üniversitesi Beytepe Yerleşkesine geçilerek, otobüsle yerleşke gezildi. Sonrasında üniversite tanıtım birimi tarafından Üniversite Yıldız Anfisine geçilerek bilgilendirme semineri yapıldı.

Gezimiz Ankamall alışveriş merkezinde öğrencilerimize akşam yemeği için serbest zaman verilerek sonlandı.

Öğrencilerimizin üniversiteleri ve lisans programlarını tanıma imkanı bulduğu, öğrencilerimizde yeni ufuklar açan gezimiz için katkılarını bizden esirgemeyen İnebolu Belediye Başkanı Mustafa Huner ÖZAY’a öğrencilerimiz ve okulumuz adına teşekkür ederiz.

Nis

Okulumuzda Afete Hazırlık Kulübü tarafından deprem tatbikatı yapıldı. Tatbikattan önce tüm sınıflarda deprem anında neler yapılması gerektiği ile ilgili video izletildi. Senaryo gereği sirenlerin çalmaya başlamasıyla birlikte öğrenciler  öğretmenlerin kontrolünde sınıflarını boşaltarak toplanma alanına yöneldiler. 170 öğrencinin katıldığı tatbikatta, Okul Müdürü Salih KURUALİ'nin  sivil savunmanın önemini anlatmasının ardından son verildi.