KASTAMONU / İNEBOLU - Prof. Dr. Fuat Sezgin Anadolu Lisesi

Kas

28.11.2023 Salı günü YKS sınavına girecek olan 12. sınıf öğrencilerimize yönelik mesleki rehberlik kapsamında; öğrencilerimizin üniversite ve bölümleri tanıması, üniversite sınavına hazırlık sürecinde öğrencilerimizin motivasyonlarının arttırılması ve meslek seçimlerine katkı sağlaması amacıyla Ankara’daki belirli üniversitelere gezi düzenlenmiştir.

Okulumuz Rehberlik ve Psikolojik Danışman Öğretmeni Zeynep ERTÜRK’, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenleri Mesut ÇATALTEPE ve Melike İmran ÇELİK’in  rehberliğinde gerçekleşen gezi, Bilkent Üniversitesi Gezisi ile başladı. Öğrencilerimiz  Tıp Fakültesi, Mühendislik Fakültesi ,Mimarlık Fakültesi Fen Fakültesi, Hukuk Fakültesini gezerek tanırım birimi tarafından bilgilendirici seminer verildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Sosyal ve Kültürel içerikli Din Hizmetleri Daire başkanlığı Gençlik Koordinatörlüğü tarafından ikram edilen öğle yemeğinin ardından gezimiz Anıtkabir ziyaretiyle devam etti. Anıtkabirde  Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi gezilerek, nöbetçi askerlerin nöbet değişim töreni izlendi.

Ardından Hacettepe Üniversitesi Beytepe Yerleşkesine geçilerek, otobüsle yerleşke gezildi. Sonrasında üniversite tanıtım birimi tarafından Üniversite Yıldız Anfisine geçilerek bilgilendirme semineri yapıldı.

Gezimiz Ankamall alışveriş merkezinde öğrencilerimize akşam yemeği için serbest zaman verilerek sonlandı.

Öğrencilerimizin üniversiteleri ve lisans programlarını tanıma imkanı bulduğu, öğrencilerimizde yeni ufuklar açan gezimiz için katkılarını bizden esirgemeyen İnebolu Belediye Başkanı Mustafa Huner ÖZAY’a öğrencilerimiz ve okulumuz adına teşekkür ederiz.

Kas

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün aramızdan ayrılışının 85. yıl dönömü vesilesiyle; saat 9:05'te tüm öğrencilerle okul bahçesinde  saygı duruşu ve İstiklal marşı okunarak anıldı. Ardından Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenimiz Mesut ÇATALTEPE tarafından hazırlanan salon programına geçildi. Günün anlam ve önemini belirten konuşma ile başlayan program konuşmalar,Atatürkün sevdiği şarkılar ve  zeybek gösterisi ile program sona erdi.

Ekm

Cumhuriyetin 100. Yılı Münasebetiyle, Sınıflararası Cumhuriyet Temalı Kahoot Bilgi Yarışması Düzenlendi. Düzenlenen yarışmada 12/C sınıfından Abdülkerim ÜNAL 1., 10/A sınıfından Emirhan KÜÇÜK 2., 11/B sınıfından Erva ERGİN  3. olmuştur.

May

Okulumuz Gezi Kulübü tarafından düzenlenen  eğitim ve kültür gezisi kapsamında Nevşehir,Kapodokya,Ürgüp bölgelerine   60 öğrencimizin katılımıyla gezi düzenledi. 30 Nisan tarihinde gerçekleşen gezide öğrencilerimiz birçok tarihi ve turistik makanları gezerek doyasıya eğlendiler.

Nis

Okulumuzda Afete Hazırlık Kulübü tarafından deprem tatbikatı yapıldı. Tatbikattan önce tüm sınıflarda deprem anında neler yapılması gerektiği ile ilgili video izletildi. Senaryo gereği sirenlerin çalmaya başlamasıyla birlikte öğrenciler  öğretmenlerin kontrolünde sınıflarını boşaltarak toplanma alanına yöneldiler. 170 öğrencinin katıldığı tatbikatta, Okul Müdürü Salih KURUALİ'nin  sivil savunmanın önemini anlatmasının ardından son verildi.

Mrt

Okulumuzda 12 Mart İstiklal Marşını kabulü kutlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşından sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmalar ve şiirlerle program devam etti. Kurtuluş Savaşının kazanılacağına olan inancı, Türk askerinin yürekliliğinin ve özverisinin, Türk ulusunun bağımsızlığına ve vatana bağlılığının dile getirdiği marşımızı öğrenciler sahneledikleri orotorya ile bir kez daha dile getirdiler.

Program günün anlam ve önemine uygun Türkü,Şiir ve Tiyatro ile Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy saygıyla anıldı.

Mrt

12 Mart İsriklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Etkinlikleri kapsamında ilçemizde liseler arasında düzenlenen kompozisyon yazma yarışmasında okulumuz öğrencileri ilk üçe girmeyi başardı. Ayrıca Liseler arası resim yarışmasında İrem SANCAKTAR 3. oldu.  Öğrencilerimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.
1. Sude İRGİN
2. Ferdane BEKTAŞOĞLU
3. Emre ATAM

Mrt

12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programında emeği geçen öğretmenlerimiz ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.